Cache

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Cache, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een cache is een vorm van gegevensopslag bij het bezoeken van een website, waarin gegevens tijdelijk worden opgeslagen om sneller toegang te krijgen tot de data van diezelfde website.

Cache betekenis

Een cache is eigenlijk een tijdelijke opslag van gegevens om de laadtijden van websites te versnellen. Wanneer jij dus websites bezoekt dan verzamelt jouw browser data van de sites. Het verschilt per website wat er precies wordt opgeslagen. Onder andere worden gebruikersnamen en wachtwoorden opgeslagen, maar ook afbeeldingen, video’s en teksten kunnen opgeslagen worden.

Cache wissen

Je kunt je cache legen als je bijvoorbeeld nog steeds een oude versie van een webpagina ziet, die aangepast is. De oude versie wordt dan getoond door de browser omdat door middel van de opgeslagen data de website sneller geladen kon worden. Door alle cache bestanden te wissen zal de website weer nieuwe informatie ophalen waardoor je op de website weer actuele informatie krijgt te zien. Het is ook het proberen waard de refresh knop te gebruiken door op de F5 knop de drukken.