Website

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Website, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Iedereen die het online web, ook wel het wereldwijde web (WWW), gebruikt, heeft gebruikt gemaakt van een website. In essentie, een website is een verzameling van samenhangede webpagina’s. Deze webpagina’s kunnen informatie, video’s, foto’s en nog veel meer bevatten. Een website is hetgeen wat je bezoekt na het invullen van een zoekopdracht in een zoekmachine. Ook een zoekmachine is een website. Daarnaast moet een website gehost worden op een server, zodat deze voor iedereen toegankelijk en operationeel is.

Zoekopdracht

Om een website te kunnen vinden hoef je dus simpelweg een zoekopdracht in een zoekmachine te doen. De zoekopdracht kan bestaan uit hetgeen waar je naar op zoek bent. Ben je op zoek naar Nike schoenen? Dan kan je de zoekterm ‘sportschoenen’ invoeren, maar je zou ook direct naar ‘Nike’ kunnen zoeken. De website van Nike, is www.nike.com, dit wordt ook wel een URL genoemd. WWW staat voor het wereldwijde web en nike.com is de domeinnaam.