CMS

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over CMS, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

CMS staat voor Content Management System en helpt je bij het maken van dynamische en responsieve websites. Er zijn verschillende systemen, waaronder WordPress, Joomla! en Drupal.

CMS betekenis

Een CMS is een systeem dat alle tools heeft om een website te kunnen opzetten en te bewerken. Hierbij wordt onderscheid gemaakt met wat er achter de schermen gebeurd (back-end) en wat de bezoeker te zien krijgt (front-end). Alle content wordt beheerd in het CMS.

De voordelen van een cms

Het belangrijkste voordeel van een CMS is dat het vaak een gebruiksvriendelijk systeem is waarin je je eigen website onderhoudt. Daarbij is het voordelig dat je niet perse technische kennis nodig hebt om de inhoud van jouw website aan te passen. In principe is alle content die op de site geplaatst wordt aanpasbaar.

Welke cms moet ik gebruiken?

Er zijn diverse CMS-en. De bekendste is WordPress, verder bestaat ook nog Joomla, Drupal, Magento en Lightspeed. WordPress is een gratis open source systeem, maar er zijn soms ook Content Management Systemen die verbonden zijn aan een licentiemodel. Beslis welke functies voor jou het belangrijkste zijn, en baseer daar je keuze op. Vind je het belangrijk dat je eenvoudig een webshop kan bijhouden, maak je al een andere keuze dan iemand die voornamelijk blogs plaatst. Ook kan je inspiratie opdoen door te kijken naar welk systeem je concurrentie gebruikt.