Comment spam

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Comment spam, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Comment spam is een black hat SEO techniek. Hierbij worden er automatisch reacties geplaatst op websites en blogs, om zo beter gevonden te worden in de zoekmachines.

Comment spam betekenis

Het automatische plaatsen van reacties op websites en blogs heet comment spam. In de reactie kan vaak een link naar een website worden toegevoegd. Soms is het zelfs mogelijk om de link klikbaar te maken. De spammers hopen door het plaatsen van dit soort reacties beter gevonden te worden in de zoekmachines.

Comment spam tegengaan

Om comment spam tegen te gaan worden er vaak geavanceerde filters gebruikt. Daarnaast is het vaak nodig om een captcha of soortgelijks in te vullen om bots tegen te houden. Ook plaatsen de meeste blogs standaard een nofollow link op uitgaande links om spammers te ontmoedigen. Comment spam komt vaak voor bij blogs, forums en social media.