Conversie rate

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Conversie rate, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

De conversie rate, ofwel conversiepercentage, is het aantal conversies ten opzichte van het totale aantal bezoekers van je website uitgedrukt in percentages.

Conversie rate betekenis

Een conversie kan bijvoorbeeld een online aankoop, inschrijving, kijken van een video, of het klikken op een e-mailadres zijn. Hoe vaak bezoekers dit doen, bepaalt jouw conversie rate. Hoe hoger het conversiepercentage, hoe beter omdat het betekent dat jouw online doelen bereikt worden. Daarbij is het ook belangrijk om een oog te houden op je conversiekosten om te zien of het de kosten eruit haalt, en of er verdere optimalisatie plaats moet vinden.

Conversie rate berekenen

Google Analytics kan bijhouden hoeveel conversies er plaatsvinden op je website als je de doelen goed instelt. Op die manier zie je eenvoudig wat er gebeurt op jouw website en of er optimalisatie nodig is. De conversiepercentage berekening is als volgt:

Totaal aantal conversies / het totaal aantal website bezoeken * 100% = conversie rate