Data

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Data, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Data is een ander woord voor gegevens. Denk daarbij aan gegevens op een computer, zoals bestanden waar je mee werkt. Data zijn bijvoorbeeld gegevens welke je bijhoudt in een Excel bestand. Daarnaast is data bijvoorbeeld alle informatie welke op een website of server staat. Het is dus het verzamelen en bundelen van gegevens binnen een bepaald systeem.

Data betekenis

Data is iets dat je niet vast kunt pakken. Data is een verzameling van gegevens op een bepaald systeem. Data kan opgeslagen worden op een server, in een bestand of op een computer. Het makkelijkste voorbeeld is de data die je bijvoorbeeld verkrijgt uit het uitvoeren van een onderzoek. De data verwerk je in Excel (of een ander systeem), waarna je een bepaalde uitslag krijgt. Het is dus de verzameling van alle gegevens welke je uit je onderzoek ontvangen hebt.

Data analyseren op je website

Met Google Analytics kun je data verzamelen van de gebruikers van je website. Zo kun je zien hoeveel mensen op je website komen, waar ze vandaan komen, wat voor apparaat ze gebruiken en welke pagina’s ze bekijken (ook wel traffic op je website genoemd). Deze gegevens zijn erg belangrijk om je website te optimaliseren. Zonder data weet je niet hoe bezoekers je website gebruiken en dus ook niet waar je je website nog kunt verbeteren.

Door het aanmaken van doelen, kun je data binnen Google Analytics nóg waardevoller maken. Meet bijvoorbeeld het aantal keren dat je contactpagina bezocht wordt en hoe vaak je contactformulier ingevuld wordt. Zie je dat je contactpagina vaak bezocht wordt, maar dat het formulier niet ingevuld wordt? Dan kun je de pagina of het formulier dus verbeteren.

Kortom, als het gaat om online marketing, is data erg belangrijk om het gedrag van je bezoekers te analyseren, zodat je je website kunt optimaliseren.

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.