Directory

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Directory, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een directory is een online overzicht van verschillende websites die betrekking hebben op één onderwerp. Startpagina is een voorbeeld van een directory. Er zijn verschillende startpagina’s met daarop overzichten van verschillende websites binnen één thema. Op de startpagina over online marketing staan bijvoorbeeld websites die gaan over online marketing of websites van online marketing bureaus.

Wat is een directory?

Een directory website wordt ook wel een verzamelwebsite of webportal genoemd. Dit zijn websites waar gebruikers doorheen kunnen scrollen, op zoek naar producten en diensten. Voorbeeld van een directory zijn onder andere Facebook, Yahoo, eBay, Marktplaats Bing, Foursquare en Yelp.

Het daarvoor genoemde voorbeeld (Startpagina’s) is een directory gericht op één onderwerp (product of dienst). Startpagina’s zijn websites met overzichten van verschillende bedrijven die een bepaald product of dienst aanbieden. Deze Startpagina’s krijgen over het algemeen veel traffic (bezoekers). Door vervolgens te adverteren op de website, kun je vervolgens geld verdienen. Denk daarbij aan het plaatsen van affilate links.

Doordat bezoekers klikken op een advertentie en vervolgens iets te kopen bij de adverteerder, kun je als websitebeheerder geld verdienen. Je ontvangt bijvoorbeeld een commissie over een aankoop die gedaan wordt.

Naast dat je zelf een Startpagina directory kunt maken, is dit ook mogelijk met WordPress. WordPress is één van de meest gebruikte platformen om websites op te zetten.