Domein autoriteit

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Domein autoriteit, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Domein autoriteit is een nummer van 1 tot 100 welke de waarde van je website aangeeft. Des te hoger het getal en jouw domein autoriteit, des te hoger je in de zoekresultaten van zoekmachines zult scoren. De hoogte van het cijfer geeft een goede indicatie van je posities binnen de zoekmachine.

Hieronder vind je verdere toelichting. In het online marketing woordenboek van SEO vrienden vind je diverse woorden die te maken hebben met SEO, SEA en online marketing. Heb je vragen of mis je een woord? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Waarom is domein autoriteit belangrijk?

Een hoge domein autoriteit is belangrijk, aangezien een hoe autoriteit helpt bij het vindbaar maken van je website binnen zoekmachines. Des te hoger de domein autoriteit, des te hoger je zult scoren in zoekmachines zoals Google en Bing. Wanneer jouw website een hoge domein autoriteit heeft, wordt deze door zoekmachines als belangrijk gezien. Zie het als de autoriteiten van bijvoorbeeld Nederland. Deze zijn belangrijk en hebben veel invloed. Zo werkt het ook met websites. Des te belangrijker je website, des te eerder zal deze ranken.

Nieuwswebsites zoals de NOS hebben bijvoorbeeld een hele hoge autoriteit, waardoor nieuwe nieuwsitems direct bovenaan staan in de zoekresultaten van zoekmachines.

Hoe verhoog je de domein autoriteit?

Zorg dat je SEO op orde is. Zorg bijvoorbeeld voor goede kwaliteit teksten en interne links op jouw website. Des te beter, unieker en relevanter de content en links op jouw website, des te belangrijker je voor de zoekmachines wordt. Ook helpt het om content te plaatsen waarmee je mensen helpt. Dit doe je bijvoorbeeld door vragen te beantwoorden, zoals “Wat is domein autoriteit?”, “Hoe werkt backlinking?”en “Waarom is metadata belangrijk?”. Een goede interne linkstructuur helpt mensen sneller te vinden naar datgene waarnaar ze op zoek zijn. Zorg dat je veel interne links op je website plaatst, dit is gunstig voor de zoekmachines. Zie bijvoorbeeld de links op deze pagina. Deze linken naar woorden welke wellicht toelichting nodig hebben wanneer je het artikel leest.

Ook tijd is een belangrijke factor. Bestaat je website al lang? Dan wordt deze vanzelf belangrijker Tot slot is het belangrijk om links vanaf andere websites te verkrijgen. Des te meer websites (met soortgelijke thema’s) naar jouw website linken, des te belangrijker je website zal zijn. Zie het als een aanbeveling. Wanneer veel websites naar jouw website linken, wordt je vanzelf belangrijk en stijgt de domein autoriteit.