IP-nummer

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over IP-nummer, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

De afkorting IP staat voor Internet Protocol. Een IP-nummer (of IP-adres) is een unieke cijfercombinatie. Deze combinatie is gelinkt aan een computer die verbonden is met het internet. Met een IP-nummer wordt een computer herkend die op het internet is aangesloten. Je kunt een IP-nummer vergelijken met een telefoonnummer. Elke netwerk heeft een uniek IP-nummer.

IP-nummer uitsluiten

Ieder netwerk heeft een uniek IP-nummer. Heb je thuis wifi? Dan heb je een bepaald IP-nummer. Op kantoor heb je een ander IP-adres, aangezien dat een ander wifi netwerk is. Het is met name handig om te weten wat een IP-nummer is wanneer je een website hebt.

Je bezoekt zelf namelijk regelmatig je eigen website. Hierdoor zie je in tools als Google Analytics vaak méér traffic dan dat er daadwerkelijk is. Je eigen bezoek wordt namelijk ook meegeteld. Omdat je eigen bezoek het daadwerkelijk aantal bezoeken vervuilt, wil je je eigen bezoek uitsluiten van de statistieken. Dit kun je doen door je IP-nummer uit te sluiten.

In Google Analytics kun je eenvoudig je IP-nummer uitsluiten. Ga hiervoor bij de instellingen (Beheerder) van jouw weergave naar Filters en maak een nieuw filter aan. Hier kun je IP-nummers uitsluiten. Kies daarvoor het filter ‘verkeer van de IP-adressen’. Nadat het filter ingesteld is, wordt je eigen bezoek niet meer meegeteld.

Hoe vind ik mijn IP-nummer?

Handig, dat uitsluiten van je eigen verkeer, maar hoe vind ik mijn IP-nummer? Dat is eenvoudig te vinden op het internet. Google bijvoorbeeld op ‘what is my ip address’ en je vind een aantal websites waarop je deze kunt vinden. Bijvoorbeeld op de website WhatsmyIP.com. Direct bovenaan zie je jouw IP-nummer welke je kunt uitsluiten in Google Analytics.