Outbound link

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Outbound link, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een Outbound link is een link die uitgaat naar een externe partij; een uitgaande link. Hier wordt dus geen interne link onder verstaan. Het gaat er expliciet om dat ene website verwijst naar de andere. Wat voor jou een outbound link is, is voor de ander een inbound link.

Wat is een outbound link?

Een link dat wijst van jouw website naar een andere website noemen we een outbound link. Om de lezer optimaal te kunnen bedienen, wordt er gebruik gemaakt van outbound links. Zo hoeven bezoekers niet zelf op zoek te gaan naar de externe partij waar jij over praat op je pagina of in je blog.

Omdat dit bevorderlijk is voor de lees- en gebruikservaring van een website wordt het door Google meegenomen als factor binnen de Search Engine Result Page Rankings. Dit wil zeggen dat als jij deze techniek goed beheerst, je website hoger in de zoekmachine zal scoren.

SEO vriendentip:

Outbound links gebruiken wordt gezien als linkbuilding.

Niet alleen jij plukt de vruchten van het toevoegen van externe (outbound) links, maar ook de partij waar jij naar verwijst. Zo schrijft Google autoriteit uit naar de partij waar je naar verwijst.

Outbound links worden veel gebruikt als ‘autoritaire’ links. Dit wil zeggen dat een link verwijst naar een andere pagina, om zo geloofwaardigheid en autoriteit uit te stralen. Denk bijvoorbeeld eens aan een bronvermelding. Als de gebruikte data komt uit een bewezen onderzoek, kan het voordelig zijn om hiernaar te verwijzen.