Surfen

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Surfen, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Als je denkt aan surfen denk je misschien aan een strand met golven. Surfen op het internet is echter iets compleet anders en er komt geen water of strand aan te pas. Surfen op het internet is essentie het bekijken van verschillende websites. Je komt op deze websites via een browser en zoekmachine. Op zoek naar informatie over de tweede wereldoorlog? Dan ga je op het internet surfen, je gaat dus op zoek naar informatie.

Anoniem surfen

Anoniem surfen is het anoniem blijven op internet. Een gebruiker kan om diverse redenen anoniem willen blijven. Zo kunnen gerichte advertenties veel irritaties opbrengen, ook vertrouwen veel mensen het internet niet en zien ze het als privacy schending. Google kan zien wat jij allemaal zoekt op Google, ook zien ze jouw demografische gegevens (leeftijd, geslacht, locatie etc.).

Om anoniem te surfen zou je een ‘incognito’ venster kunnen gebruiken. Toch vertrouwen veel mensen het alsnog niet helemaal. Over het algemeen worden je gegevens afgeschermd van bedrijven als jij in de incognito modus zit. Om de incognito modus te activeren kan je Ctrl-Shift-N indrukken. Ook zou je een VPN kunnen overwegen. VPN staat voor Virtual Private Network, wat betekend dat je op een privé netwerk surft.