Trust flow

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Trust flow, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Trust Flow is een indicator die aangeeft in hoeverre een website betrouwbaar is. Het geeft weer hoe betrouwbaar een domein is. De afkorting van Trust Flow is TF en kan veelal gezien worden bij aan het aanvragen van backlinks.

Hoe test je de trust flow?

Dit kan via Majestic, de bedenker van Trust Flow. Binnen Majestic vind je een betaalde versie (abonnement) en de gratis opties. Je hoeft simpelweg de URL van een website in te voeren en je krijgt de Trust Flow te zien van de desbetreffende website. Naast de Trust Flow kun je met Majestic ook de interne links en outboud links checken.

Hogere trust flow

Trust Flow bepaalt voor een deel hoe ‘goed’ een backlink is. Indirect is het dus ook een factor voor je ranking in de zoekmachines. Trust Flow is onderdeel binnen SEO en belangrijk voor linkbuilding. Om een hogeren Trust Flow te verkrijgen, is het belangrijk dat relevant blijft.

Dit kun je onder andere realiseren door:

  • Backlinks met een hoge domein autoriteit of domein rating (DR) aan te vragen
  • Niet alleen landingspagina’s gebruiken voor backlinks, maar ook blogartikelen etc.
  • Verwijzen naar andere betrouwbare en relevante bronnen
  • Meer kwalitatieve links, vermijd backlinks van lage kwaliteit

Citation flow

Citation flow gaat vaak gepaard met Trust Flow. De citation flow geeft weer wat het aantal verwijzende backlinks weer. Des te meer links er naar je website verwijzen, des te hogere citation flow jouw website heeft. De backlink wordt sterker als de citation flow groter is, dat betekent dat een backlink die naar jouw website verwijst met een hoge citation flow meer impact heeft de citation flow van je eigen website. Citation flow draait voornamelijk om de hoeveelheid en de sterkte van een backlink en website, de Trust Flow geeft weer hoe betrouwbaar de backlink is.