Twitter

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Twitter, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Twitter is een social media platform opgericht in 2006. Bij dit social media platform kan men korte berichten, ook wel ‘tweets’ genoemd, plaatsen. Mensen volgen elkaar en like, reageren en retweeten elkaars berichten. Twitter staat vooral bekend om de korte berichten, de retweets en het blauw/witte vogeltje.

Updates

Twitter gaat voornamelijk over het plaatsen van tekstuele berichten als een update of wat je op dat moment gaat doen. Bijvoorbeeld: “Bitcoin update na 24 uur: Bitcoin daling van 20%”, een ander voorbeeld: “Vandaag wezen shoppen met oma! Nieuwe schoenen gescoord en een lekker ijsje gegeten!”.

Hashtags

Hashtags zijn erg belangrijk voor content creators op social media. Een hashtag is het volgende teken: #. Achter dit teken (#) komt een ‘trendy’ en relevant woord. Je kunt meerdere hashtags gebruiken. Mensen zullen zoeken op hashtags om meer gerelateerde berichten te zien over deze hashtag. Dit is dus een goede manier om gratis meer traffic te krijgen naar jouw tweet of profiel.

Direct massage

Een DM (direct message), oftewel een privébericht. Je kunt direct vragen stellen aan een persoon. Dit is een goede manier om in contact te komen of interactie met je publiek te ervaren.

Retweet

Een retweet is een manier om het bericht van iemand anders ook te delen op je eigen pagina, zodat ook jouw volgers dit bericht zullen te zien krijgen. Het is vaak, voor mensen die op zoek zijn naar meer traffic via Twitter, belangrijk dat berichten zoveel mogelijk retweets en likes krijgen.

Social media

Twitter is evenals InstagramFacebookLinkedIn en YouTube een groot social media platform, waarmee je als bedrijf of ondernemer veel mee kunt bereiken op een gratis manier.