White hat

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over White hat, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

White hat SEO is een vorm van website optimalisatie. Het omvat alle legale en legitieme manieren om ervoor te zorgen dat je hoger in de zoekresultaten van zoekmachines komt te staan. Hierbij breek je dus niet de richtlijnen van zoekmachines, in tegenstelling tot Black hat SEO, waarbij je dus wel tegen de servicevoorwaarden van zoekmachines ingaat.

White hat SEO technieken

Er zijn diverse White hat SEO technieken die jij kan toepassen voor je website. Hieronder worden slechts een paar van de vele White hat SEO technieken beschreven. Wil je weten wat je MOET vermijden? Kijk dan eens bij Black hat SEO.

Snelle laadtijd van pagina’s

Gebruikersvriendelijkheid is voor Google en andere zoekmachines een belangrijke factor waarop websites worden beoordeeld. Zoekmachines bepalen namelijk welke websites boven de zoekresultaten verschijnt. Deze zoekmachines proberen de gebruiker/zoeker een zo goed mogelijk antwoord te geven op zijn of haar vraag/zoekterm. Het is voor een bezoeker erg vervelend als een website heel langzaam is, zoekmachines erkennen dit probleem en ranken slome websites lager.

Relevante en actuele content

Zoekmachines letten op nog meer dingen als alleen de gebruikersvriendelijkheid. Ze laten namelijk ook zien hoe relevant jouw website is voor bepaalde zoektermen. Stel jij verkoopt schoenen, dan is het niet nuttig voor jou en de zoekmachine als jij hoog rankt op het zoekwoord ‘spelcomputer’. Relevante en recente content zorgt ervoor dat zoekmachines kunnen zien dat je actief bent en moeite stopt in bepaalde zoekwoorden. Dit is positief voor de ranking.

Inkomende links

Ja, er zijn diverse manieren om aan inkomende links te komen. Een aantal van deze zijn zelfs verboden en worden als Black hat SEO beschouwd. Een ‘legale’ manier om aan links te komen is door binnen een pagina naar je eigen pagina te verwijzen. Ook zijn backlinks een goede manier om aan externe links te komen.