Zoekwoorddichtheid

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Zoekwoorddichtheid, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een tekst op een website optimaliseren voor zoekmachines kan op verschillende manieren. Waar echter altijd rekening mee gehouden moet worden, is de zoekwoorddichtheid. De zoekwoorddichtheid laat zien hoe vaak een zoekwoord in de tekst voorkomt.

Zoekwoorddichtheid met mate

Belangrijk is om de juiste hoeveelheid, aan het door jou gekozen zoekwoord, te verwerken in de tekst. Het is namelijk erg bevorderlijk voor de vindbaarheid van jouw website. Google waardeert namelijk relevantie, als blijkt dat jouw pagina relevant is voor het zoekwoord waar je op wilt ranken, scoor je hoog in de zoekmachine.

Keyword stuffing

Te veel zoekwoorden in de tekst verwerken wordt keyword stuffing genoemd. Hierbij is de tekst eigenlijk té geoptimaliseerd naar het zoekwoord. Het nadeel van keyword stuffing, is dat de tekst niet lekker leesbaar meer is. De algemene gebruikerservaring gaat hierdoor aanzienlijk omlaag, bezoekers zullen minder tijd op je pagina doorbrengen en dat wil je juist voorkomen.

SEO vriendentip

Gebruik synoniemen om keyword spam te voorkomen.

Zoekwoorddichtheid berekenen

Om de zoekwoordendichtheid te berekenen moet je eerst weten hoeveel woorden de tekst in totaal bevat. Vervolgens kijk je hoe vaak het zoekwoord voorkomt in de tekst. Stel, jouw zoekwoord komt 10 keer voor in een tekst van 1000 woorden. Dan is de zoekwoorddichtheid 1%. Streef naar een dichtheid tussen de 2 en 5 procent.