Breadcrumbs

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Breadcrumbs, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Breadcrumbs is een type navigatie op een website die vaak te vinden valt bovenaan de content van de webpagina. Zo weet de gebruiker waar hij zich op de site bevindt en hoe terug te gaan naar het hoofdmenu.

Breadcrumbs betekenis

Breadcrumbs zijn eigenlijk een virtueel kruimelspoor voor de bezoekers van je website. Hierdoor kunnen ze gelijk zien waar ze zich op de website bevinden en hoe ze daar gekomen zijn. Met een klik op de muis kan de bezoeker (terug)gaan naar een bovengelegen categorie of de homepage. Ze hoeven hierdoor niet eindeloos te zoeken in het navigatiemenu. Deze breadcrumbs worden regelmatig op veel sites toegepast, waaronder webwinkels. Een voorbeeld van een site die breadcrumbs gebruikt is bol.com.

Waarom breadcrumbs toepassen?

Breadcrumbs maken de interne navigatie van je website gemakkelijker voor bezoekers. Zo kunnen ze zien op welke pagina ze zitten en welke pagina’s ze daarvoor hebben bezocht.

Ook bevatten breadcrumbs interne links die verwijzen naar de bovenliggende pagina’s. Dit is gunstig voor de SEO omdat de bovenliggende pagina’s relevante content hebben gerelateerd aan de desbetreffende webpagina. Hierdoor verhoog je jouw positie in de zoekmachines omdat Google websites positief indexeert die veel relevante links hebben.