Clicks

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Clicks, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Clicks staan voor het aantal keer dat er op een zoekmachine resultaat of advertentie is geklikt. Het aantal clicks worden bepaald door de relevantie en de populariteit van het resultaat of advertentie.

Clicks betekenis

Clicks betekent letterlijk klikken. Mensen klikken op zoekmachine resultaten en advertenties – die bestaan uit een link. Wanneer je daar op klikt, word je doorgelinkt naar de desbetreffende pagina. Des te meer clicks des te hoger de populariteit van deze link. Ook geeft het de relevantie aan van een zoekresultaat of advertentie.

De waarde van clicks

Bij het adverteren kan er worden gerekend in Cost Per Click (CPC) of Pay Per Click (PPC). Niet iedere klik is even waardevol voor degene die adverteert als de advertentie niet duidelijk genoeg is. Het kan voorkomen dat er mensen op de link klikken die uiteindelijk niet geïnteresseerd zijn in het product. Dit is waarom een advertentie niet alleen populair maar ook duidelijk moet zijn, zo vergroot je de conversie van jouw advertentie.