Link exchange

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Link exchange, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Het doel van linkexchange is om meer backlinks naar jouw eigen website te krijgen. Het is een vorm van linkbuilding. Je ruilt letterlijk een link met iemand anders. Ik post jouw link op mijn website, als jij mijn link op jouw website plaatst. De meningen rondom linkexchange zijn echter erg verdeeld. Maar is dit wel zo’n goede strategie?

Verschillende meningen rond link exchange

Er zijn genoeg websites die doen aan link exchange. Echter zijn de meningen rondom link exchange erg verdeeld. Google waardeert kwaliteit en veiligheid. Dus wanneer jij een link krijgt van een veilige en grote website, waardeert Google dat. Hier is waar de meningen vaak uit elkaar lopen. De ene marketeer zal beweren dat dit geen goede manier is om een goede link te cre√ęren, terwijl de ander dat wel vindt.

Ook wordt link exchange gezien als een Black hat SEO techniek. Het gaat namelijk tegen de richtlijnen van Google in.

Wat vindt Google van link exchange?

Link exchange, oftewel reciprocal link, gaan tegen de¬†Google Webmaster Guidelines. Google vindt dit dus geen goede manier van linkbuilding. Zij zijn er dan ook op tegen. Wij raden jou dan ook af om links te ruilen. Zorg ervoor dat je strategie√ęn gebruikt die je geen¬†penalty¬†opleveren.