Marketing

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Marketing, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Marketing is de verzamelnaam voor alle activiteiten die door een bedrijf worden uitgevoerd om de verkoop van producten of diensten te bevorderen. Marketingactiviteiten kunnen gericht zijn op verschillende doelen, zoals het vergroten van naamsbekendheid, een goed imago opbouwen, aanzetten tot een concrete actie of het genereren van een hogere omzet.

Online marketing

Online marketing verschilt van de traditionele marketing, zoals televisie-, tijdschriften- en radioreclame. Online marketing bevat al de marketing en communicatie uitingen die online gepleegd worden. Onderdelen van online marketing zijn Zoekmachineoptimalisatie (SEO), Zoekmachine Adverteren (SEA), Social Media Marketing (SMM)E-mail marketingAffiliate Marketing en Display Adverteren. Online marketing kan omschreven worden als alle communicatie uitingen met een specifiek doel die online uitgevoerd worden.

Social marketing

Social media marketing (SMM) is het gebruik van social media en sociale netwerken om producten en diensten op de markt te brengen en te promoten. Social media marketing (SMM) biedt bedrijven een manier om een groot aantal potentiële klanten te bereiken. Ook kan het ingezet worden om in contact te komen met bestaande klanten en daardoor hun gewenste huisstijl, missie, merk, product of dienst te promoten.

Affilatie marketing

Affiliate marketing is een marketingtechniek waarbij adverteerders samenwerken met partners (affiliates) om hun producten of diensten te verkopen. Een bekend voorbeeld van Affiliate marketing is Booking.com. Iedereen haalt voordeel uit dit systeem, er worden namelijk meer producten of diensten verkocht. Het is toegankelijk en een goede keuze voor iedereen die zijn of haar bedrijfsresultaten wil vergroten. Of je nou degene bent die het product verkoopt of de merchant.

SEO vriendentip:

Let op: grote bedrijven kunnen misbruik maken van het feit dat je hun nodig hebt, waardoor marges laag zijn voor de affiliaties.