Referrer

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Referrer, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Referrer is een Engelse term en het is een persoon die doorverwijst naar iets of iemand anders. Je zou dit kunnen zien als een referentie of doorverwijzing in het Nederlands. Deze term refferer wordt binnen website development gebruikt als HTTP referer (ja, slechts één r). Het gaat hierbij om de vorige pagina, dus de pagina die geladen werd voor de huidige pagina.

Wat is een referrer?

Een referrer is zoals vastgesteld dus een verwijzing van het ene persoon naar de andere, dit kan dus ook van pagina naar pagina of website naar website zijn. Een doorverwijzing wordt gebruikt om autoriteit te creëren. Indien je gebruik maakt van organic links, zal de pagina waar jij naar toe verwijst relevante kennis bezitten, dit is goed voor de autoriteit.

Ook buiten de digitale wereld zie je referrer of referenties terugkomen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een sollicitatie naar een hogere functie. Als jij een referentie krijgt van je (voormalige) baas, waarin staat dat je een geweldige werknemer bent, zal je geloofwaardiger overkomen als je verteld waarom jij geschikt bent voor de positie.

HTTP referrer

HTTP Referer is de naam van een optioneel HTTP-headerveld dat wordt gebruikt om het webpagina-adres te identificeren dat is gekoppeld aan de bron. Door de referentie te controleren kan de server, die de nieuwe pagina host, zien waar het verzoek vandaan komt.