Organic link

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Organic link, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een organic link is een organisch verkregen link. Dit wil zeggen dat de link is verkregen op een natuurlijke manier. Er is geen sprake van een wederzijdse ruildeal, de link is organisch. Een voorbeeld hiervan is een website die naar een artikel verwijst, omdat het artikel relevante content of cijfers bevat. Het artikel heeft niks gedaan om deze link te verkrijgen, behalve het schrijven van de content.

Zoekresultaten

Het verkrijgen van veel organic links is erg goed voor de vindbaarheid van een website. De website verschijnt eerder in de organische zoekresultaten. Organic links verhogen namelijk de autoriteit van je website. Autoriteit is één van de drie pijlers die staan voor succes met SEO. Er wordt onder andere gekeken naar de geloofwaardigheid en het aantal inkomende links van een website. Als iemand organisch verwijst naar een website, zal deze website veel geloofwaardigheid krijgen. Ook het aantal inkomende links is belangrijk.

Meer organische links krijgen

Er is geen succesfactor die ervoor zorgt dat een website ineens talloze inkomende links krijgt. Toch zijn er een aantal dingen die jij kan doen, om ervoor te zorgen dat de kans groter is. Het belangrijkste is dat de websitebeheerder zorgt voor goede content.

Goede content is nogal breed. Content dat goed is, is uniek en relevant. Met uniek wordt bedoeld dat de content zelf vergaard of geschreven is. Zoekmachines kunnen plagiaat detecteren en pagina’s met dubbele content (duplicate content) zullen lager gerankt worden binnen de zoekmachine. Ook pagina’s die een relevant onderwerp bevatten zijn eerder vatbaar om online makkelijk gevonden te worden. Als een website online makkelijk gevonden wordt, heb je meer kans dat ernaar gelinkt wordt.