Text link

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Text link, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een text link is in essentie een link in de tekst. Bijvoorbeeld: hyperlink. Het woord is klikbaar en verwijst naar een andere pagina. Deze kunnen goed gebruikt worden om de gebruikersvriendelijkheid en de structuur van een pagina te verbeteren.

Waarom dragen text links bij aan een verbeterde gebruiksvriendelijkheid?

Vaak wordt het internet gebruikt om informatie op te zoeken. Gebruikers zoeken aan de hand van relevante zoekwoorden naar een bepaald onderwerp. Vaak is een onderwerp onder te verdelen en vallen er meerdere termen te noemen die ook interessant en leerzaam kunnen zijn voor de lezer. Zo vind je dat in deze tekst er verwezen is naar het woord ‘zoekwoord’, dit is een text link. Het maken van een text link zorgt er op deze manier voor dat ook lastigere termen begrepen kunnen worden.

Structuur

Text links dragen daarnaast ook bij aan het verbeteren van de interne structuur van een pagina. Vaak is dit handig voor zoekmachine optimalisatie en je positie binnen de zoekmachine. Een text link kan ook wel een interne link genoemd. Ook is een Anchor link erg interessant en gerelateerd aan dit onderwerp.