Yoast

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Yoast, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Yoast is één van de bekendste WordPress plugins. Deze plugin is een tool die je helpt met het vindbaar maken van je website. Je moet natuurlijk zelf het werk doen, Yoast laat zien wat ontbreekt en beter kan op het gebied van SEO (zoekmachine optimalisatie).

Wat kan Yoast?

Yoast is dus een plugin die je kan installeren. Als je Yoast geactiveerd hebt, staat onder elke pagina een kopje met ‘Yoast SEO’. Er is een gratis versie, maar voor het maximale kun je de premium versie nemen.

Eenmaal geïnstalleerd en geactiveerd, kun je Yoast gaan gebruiken. Je kunt, met behulp van deze ondersteunende tool, verschillende zaken invullen;

  • Focus keyphrase (zoekwoord);
  • SEO-titel;
  • Slug;
  • Meta-beschrijving.

Yoast helpt te begrijpen welke variaties en opties het beste zijn. De WordPress plugin beoordeelt op een aantal criteria. Zaken als uitgaande links, zoekwoorddichtheidalt-tags, sub-heading en nog veel meer.

Ook kijkt Yoast naar de tekst en de leesbaarheid hiervan. Is de geschreven tekst lang genoeg en bevat deze een ‘leesbare’ tekst? Yoast beoordeelt de tekst en kijkt of je genoeg lijdende vorm gebruikt, je paragrafen niet te lang zijn en of je genoeg signaalwoorden gebruikt.

Al met al, Yoast is een tool die je helpt met optimaliseren van je website/webpagina voor de zoekmachine. Het doet zelf niks, maar geeft tips aan jou wat er beter kan. Deze WordPress plugin is super handig en staat in onze top 9! Ben je benieuwd naar onze overige 9 handigste wordpress plugins?