Affiliate fraude

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Affiliate fraude, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Affiliate fraude is het onrechtmatig handelen zodat affiliates extra inkomsten weten te verkrijgen binnen de affiliate marketing. Eén van de manieren waarop affiliates deze fraude kunnen plegen is met linkfraude, dit is het zelf veelvuldig klikken op cpc-advertenties.

Manieren van affiliate fraude

Een manier van affiliate fraude valt te achterhalen door te letten op het webadres waar de bezoeker van de transactie vandaan is gekomen (de referrer link). Als deze link niet hetzelfde is als de website van de affiliate informeer dan bij het netwerk wat de reden daarvoor is.

Ook als veel conversies bij dezelfde IP adressen vandaan komen, kan het zijn dat er affiliate fraude gepleegd wordt. Om dit te voorkomen, kan je de IP-adressen blokkeren zodat de fraude niet geregistreerd wordt.

Wat te doen bij affiliate fraude?

Affiliate fraude kan opvallen door een bovengemiddelde hoeveelheid sales via één bepaalde affiliate. Als je vermoed dat een partner fraude pleegt, moet je het gevonden bewijs vastleggen. Door te vragen naar wat er aan de hand is, komt vaak een foutje naar boven en blijkt het geen opzet te zijn.

Mocht het wel opzet zijn en/of wilt de affiliate de fout niet oplossen, kan je ervoor kiezen die partner uit het affiliate programma te zetten. Op die manier heeft het voor de ex-partner geen nut meer om jouw advertenties te promoten.