Anchor tekst

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Anchor tekst, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een anchor tekst, ook wel ankertekst genoemd, is de zichtbare tekst waar een link aan gekoppeld is. De anchor tekst is altijd klikbaar. Anchor teksten zijn vaak onderstreept of hebben een andere kleur ten opzichte van de rest van de tekst om herkenbaar te zijn.

Wat is een anchor tekst?

Een anchor tekst, oftewel anker tekst, is vergelijkbaar met een link tekst. Het is de tekst in een HTML link. Het is dus mogelijk om op een anchor tekst klikken, omdat het een verwijzing is naar een ander deel van dezelfde pagina of een andere pagina. Anchor teksten worden gebruikt in combinatie met anchor links.

Waarom een goede anchor tekst belangrijk is

Vroeger werden ankertesten misbruikt bij zoekmachine optimalisatie. Door zoekwoorden in de linkteksten te gebruiken, kwam je hoger in de zoekresultaten. Toen kwam de Google Penguin update en werd deze manipulatie afgestraft. Stel je zou nu slechte niet relevante linkteksten gebruiken, kan je een penalty ontvangen van Google. Het is dan ook erg belangrijk dat anchor teksten juist en beschrijvend zijn voor de inkomende maar ook interne links.