Linkfarm

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Linkfarm, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een linkfarm is een netwerk van verschillende websites die allemaal naar elkaar verwijzen. De verschillende websites plaatsen allemaal meerdere links van elkaar op hun website met als doel om hoger in de zoekmachine te komen. Linkfarm wordt gezien als een manier om zoekmachines als Google te manipuleren en is verboden.

Google vs. linkfarm

Mocht je er toch voor kiezen om tegen de richtlijnen van Google in te gaan en linkfarming toe te passen met jouw website, kan dat leiden tot een straf. Google waardeert kwaliteit, door middel van linkfarm komen websites met een lage kwaliteit hoger in de zoekmachine, wat niet de bedoeling is. Deze manipulatie is een vorm van black hat SEO.

Omdat het tegen de richtlijnen van Google ingaat, is Google linkfarm aan het bestrijden. Wij adviseren je om vooral niet te beginnen aan linkfarm. Andere Black Hat SEO technieken, zoals link exchange zijn ook af te raden.

Alternatieven voor linkfarm

In plaats van linkfarm, verwijs in de tekst naar andere pagina’s, zowel interne als externe pagina’s (zoals wij doen op deze pagina). Linkbuilding is ook een goede strategie voor het verkrijgen van meer links. Als laatst is het goed om ervoor te zorgen dat je relevante en goede content maakt. Andere websites zullen hierdoor vanzelf naar je website linken.