Provider

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Provider, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Er zijn verschillende soorten providers waar we het over kunnen hebben. Er zijn in totaal 7 verschillende providers. Zij leveren ieder een unieke dienst, zij zijn namelijk aanbieders van iets. Zo zijn er bijvoorbeeld aanbieders van internet (internetproviders).

De verschillende providers

De term provider is dus erg breed. We kunnen hiermee praten over 7 verschillende providers van diensten. Binnen deze providers bevinden zich vaak meerdere aanbieders. Denk bijvoorbeeld bij internetprovider aan KPN en Ziggo.

Dit zijn de verschillende soorten providers:

Niet alle providers zijn relevant voor ons, daarom lichten we de belangrijkste providers toe.

1. Internetprovider

Een internetprovider is een bedrijf dat diensten oplevert via het internet. Dus dit kan de verbinding zijn (met het internet, zoals in wifi), maar ook diensten die zij via het internet kunnen gebruiken. De meest bekende vorm is een Internet acces provider. Deze geeft gebruikers toegang tot het internet

2. Hostingprovider

Een webhostingprovider is een bedrijf dat ruimte aanbiedt voor het opslaan van gegevens van een website. Er zijn verschillende soorten webhosting. Website hosten? SEO vrienden biedt je de mogelijkheid aan om je website te laten hosten op de server van SEO vrienden.

3. Payment provider

Als een bezoeker van een website gaat afrekenen, wordt dit gedaan met een betaalmethode. Dit kan een directe overboeking zijn naar de bank, maar vaak wordt dit gedaan doormiddel van bijvoorbeeld PayPal, iDeal of Mastercard. Bedrijven die het mogelijk maken om te betalen met deze betaalmogelijkheden, noemen we payment providers. Voor meer informatie hierover verwijzen we je naar ons blogartikel: Een payment provider, wat is het?