De nieuwe lay-out van Instagram [mei 2022]

Geschreven door
Geplaatst op
Categorie

Inhoudsopgave

Toe aan online marketing hulp van een echte vriend?

Wacht niet langer en laat je online succes beginnen met SEO vrienden B.V.! 

Toe aan online marketing hulp van een echte vriend?

Wacht niet langer en laat je online succes beginnen met SEO vrienden B.V.! 

16 gedachten over “De nieuwe lay-out van Instagram [mei 2022]”

 1. Dank voor deze informatie. Helaas biedt Instagram op dit moment geen optie meer om de lay-out terug te zetten naar het origineel. Als ik klik op instelingen staat layout er niet meer bij als optie. De nieuwe layout vind ik echter heel onoverzichtelijk en ik hoop dat er nieuwe tips zijn hoe ik dit als of kan terugzetten, dank!

  1. Bedankt voor je aanvulling op de blog Sylvia, ik zie nu inderdaad dat de mogelijkheid om de lay-out terug te veranderen niet meer aanwezig is. Tevergeefs, want ook wij horen steeds vaker dat mensen toch de voorkeur hebben voor de oude Instagram lay-out. We moeten er nu toch echt aan wennen vrees ik…

  1. Hi Mark, we begrijpen je irritatie. Sinds we de update van deze blog geschreven hebben, krijgen we vanuit meerdere hoeken het bericht dat de nieuwe lay-out niet bepaald in de smaak valt…

   Het feit dat Instagram sinds kort de mogelijkheid heeft weggehaald om de layout terug te zetten naar de originele versie, helpt hier ook nog eens niet bij.

   We zullen er met zijn alle tóch echt aan moeten gaan wennen denken wij.

 2. Hoe kan je een bericht opslaan in een bepaalde folder met deze nieuwe layout? Ik kan geen folder kiezen en alle berichten komen bij het mapje Alle berichten terecht!
  Bedankt!

  1. Hi Rosa, interessante vraag. We gaan er even voor je achteraan. Bij ons op kantoor heeft nog niet iedereen de nieuwe Instagram layout op zijn telefoon, dus we gaan even kijken bij wie we dit kunnen testen. We komen er uiterlijk maandag op terug!

  2. Hoi Rosa, een bericht opslaan in een unieke folder kan gelukkig nog steeds, maar het werkt een beetje anders voor de nieuwe update.

   Stap één is om het bericht via het ‘drie-bolletjes menu’ gewoon op te slaan. Dan komt deze in “opgeslagen” folder. Voor stap 2 maak je in de “opgeslagen” folder een nieuwe verzameling aan via het plusje rechtsboven. Heb je al een bestaande folder waar je het bericht in toe wilt voegen, dan hoef je uiteraard geen nieuwe te maken. Stap drie is om de gewenste folder te selecteren, vervolgens klik je rechtsboven op het ‘drie-bolletjes menu’ en klik je op ‘Toevoegen aan collectie.’ Je kan nu alle gewenste opgeslagen berichten toevoegen aan deze folder.

   We hopen dat ons bericht je heeft geholpen Rosa.

   – SEO vrienden

  1. Hoi Lauren, het klopt inderdaad dat de optie om de layout terug te veranderen binnen de instellingen, sinds de vorige update is weggehaald… We hebben het zojuist voor de zekerheid nog een keer gecontroleerd, maar hij is helaas echt weg. Heel jammer, want wij horen nog steeds weinig positieve reacties over de nieuwe update.

 3. Zeker heel erg jammer dat je geen optie heb om te veranderen. Is echt vreselijk het knopje van geluid is ook niet meer te vinden.
  Hopelijk stellen ze het snel bij.

  Dank voor de tips en info

  1. Dag Paul, helaas is er geen mogelijkheid om de oude lay-out zelfstandig te updaten naar de nieuwe lay-out. Je zult dus even moeten wachten tot Instagram de lay-out van jouw account weer veranderd naar de nieuwe versie.

   SEO vrienden

 4. Lianne ❤️ van Koekenberg

  Ik vond de nieuwe lay out vreselijk. Het heeft nu zwarte achtergrond en is heel
  onoverzichtelijk. Ik jan het ook niet meer terugzetten. Ik heb 4 accounts gekoppeld. 2 hebben nog wel de oude lay out. Ik hoop dat het echt teruggedraaid gaat worden. Instagram wordt er niet leuker op.

  1. Dag Lianne, jammer om te horen dat ook jij niet tevreden bent over de nieuwe layout van Instagram. Sinds deze is doorgevoerd, horen wij maar weinig positieve reacties over de update. Wellicht dat Instagram daardoor alsnog besluit om de oude layout terug te zetten. Dit blijft allemaal echter zeer speculatief.

   Door het feit dat we niet meer zelfstandig de update kunnen terugzetten, moeten we dus even afwachten wat Instagram besluit te doen. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen wij deze direct behandelen binnen deze blog.

   SEO vrienden

  1. Dag Iso, helaas is het niet meer mogelijk om een geüpdatet account handmatig terug te zetten naar de originele lay-out. We zullen hoogst waarschijnlijk dus echt moeten wennen aan deze nieuwe Instagram layout. Wel zien we dat meerdere grote nieuwsplatformen als nu.nl en RTL Nieuws ook hebben ondervonden dat de meeste mensen niet tevreden zijn over de nieuwe Instagram lay-out. Hierdoor bestaat dus nog de kans dat Instagram zelf besluit om de update terug te draaien. We zullen met zijn alle even moeten aankijken wat Instagram besluit te doen.

   SEO vrienden

Laat een reactie achter

Het laatste nieuws