502 Bad Gateway

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over 502 Bad Gateway, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een 502 bad gateway is een foutmelding, waarbij er iets fout gaat met de communicatie van een apparaat tussen de verschillende netwerken. De 502 foutmelding die je krijgt, maakt duidelijk dat je apparaat geen verbinding heeft kunnen maken met de andere server (waar je naar toe wil). Het probleem ligt hier niet bij het apparaat, maar aan de server waar je naar toe wil. Omdat een 502 bad gateway geen fout is van de website, WordPress of het apparaat, heeft dus geen direct verband met je website. Je kunt lastig zelf een 502 bad gateway verhelpen, omdat het een technisch probleem is van de server.

Een 502 Bad Gateway, hoe los je dit op?

Een 502 bad gateway oplossen is niet simpel, toch zijn er een paar manieren om deze foutmelding te verhelpen. Er zijn 4 manieren om voor jou als gebruiker een 502 Simpel op te lossen:

1. Herlaad de pagina

Laad de pagina een paar keer opnieuw en kijk of de foutmelding mogelijk is verdwenen.

2. Start een nieuwe browsersessie

Een andere oplossing is om alles te sluiten, browsegeschiedenis, cookies en cache te wissen en een nieuwe sessie te starten. Een nieuwe privé- of incognitosessie kan ook helpen de fout op te lossen.

3. Start je computer opnieuw op

Werken de eerste 2 opties niet, herstart dan je computer en probeer het opnieuw.

4. Maak gebruik van een andere browser

Een 502 foutmelding kan browse gerelateerd zijn. Probeer een andere browser en kijk of de foutmelding is opgelost.

Oplossingen voor de ontwikkelaar

De oplossing kan ook bij de ontwikkelaar van de website liggen, hier zijn een aantal opties die de ontwikkelaar kan uitvoeren om een 502 bad gateway op te lossen:

  1. Probeer erachter te komen of de upstream-server bereikbaar is door trace-routing of ping om het IP-adres van de server te testen.
  2. Gebruik de DNS-testtools om te controleren of de gekwalificeerde domeinnaam correct wordt opgelost.
  3. Controleer de foutenlogboeken van de server of website om te zien of er een bepaalde fout wordt gegenereerd op de server.
  4. Probeer voor WordPress-sites de naam van de map “wp-content / plugins” tijdelijk te hernoemen om de plug-ins uit te sluiten als mogelijke oorzaak van de fout.
  5. Controleer de firewall-logboeken op tekenen van blokkades.