Doorway page

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Doorway page, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een doorway page is een pagina welke ontworpen is om de vindbaarheid van een website te vergroten. Door het gebruik van bepaalde zoekwoorden worden deze pagina’s gemaakt om bezoekers op de website te krijgen. Vaak zijn de zoekwoorden niet zichtbaar voor de bezoeker, maar wel voor de zoekmachine. Eenmaal op de pagina, wordt de bezoeker direct doorgestuurd naar een andere pagina, die niks met de zoekwoorden te maken heeft. Een doorway page is misleidend en wordt door Google afgestraft met een penalty.

Wat is een doorway page?

Een doorway page is dus een manier om veel bezoekers op je website te krijgen. Een manier waar de zoekmachines over het algemeen geen groot fan van zijn. Het is een misleidende manier, omdat de pagina waar bezoekers op komen vol staan met zoekwoorden welke niet zichtbaar zijn voor bezoekers. Deze pagina’s zijn specifiek gemaakt voor zoekmachines met als doel bezoekers op een valse link te laten klikken dat hen brengt naar een andere bestemming dan dat de bezoeker eigenlijk wilt. Doorway pages maken gebruik van specifieke zoektermen, waardoor ze hoog in de zoekmachines komen te staan.

Waarom je geen doorway pages moet gebruiken

Wanneer je een pagina volledig volstopt met zoekwoorden welke niet zichtbaar zijn voor een bezoeker, dan geldt dit als ‘black hat SEO‘. Black hat SEO zijn manieren om meer bezoekers op je website te krijgen, maar niet op de manier welke de zoekmachines voor ogen hebben. Zoekmachines willen dat website autoriteit opbouwen, relevant zijn en dus van waarde zijn voor bezoekers.

Des te relevanter websites zijn voor zijn bezoekers, des te meer mensen zoekmachines als Google zullen gebruiken. We gebruiken zoekmachines immers om relevante content te vinden en we willen niet op websites terechtkomen welke onze vragen niet beantwoorden.

Wanneer je gebruik maakt van doorway pages, misleid je de zoekmachines. Je probeert te scoren op een manier waarbij je niet relevant is. Datzelfde geldt wanneer je backlinks koopt, ook dit valt onder black hat SEO. Belangrijker is om relevante links te krijgen van websites met een hoge autoriteit.

Black hat SEO wordt uiteindelijk gestraft door de zoekmachines. Je zult zien dat je in het begin goed scoort en veel bezoekers krijgt. Wanneer de zoekmachines echter lucht krijgen van je black hat SEO praktijken als doorway pages, dan zal je gestraft worden. Je website krijgt een penalty, waardoor deze aanzienlijk zakt in de zoekresultaten. Gevolg: je website is niet meer vindbaar, omdat je de zoekmachines misleidt.