Linkpopulariteit

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Linkpopulariteit, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

De linkpopulariteit is een indicatie in hoeverre jouw link populair is. Hiermee bedoelen we het aantal websites dat verwijst naar jouw website. De linkpopulariteit is onder andere belangrijk om te meten hoe geliefd de website wordt door andere websites. Er zijn meerdere manieren om deze te verhogen en dit draagt bij in de rankings binnen zoekmachines.

Linkpopulariteit verhogen

Om de linkpopulariteit te verhogen is het de zaak om meer inkomende links van derde partijen te krijgen. Om het aantal inkomende links te verhogen kun je doen aan linkbuilding. Onder linkbuilding valt onder andere het aanvragen van backlinks of door samen te werken met linkpartners. Technieken die worden afgeraden, omdat deze verboden zijn, vallen onder Black hat SEO. Voorbeelden hiervan zijn linkfarm en gekochte links.

Ook raden wij je aan om dit hele proces op een natuurlijke manier te doen. Dit vergt meer tijd, maar is het waard. Cre√ęer leuke en relevante content. Plaats bijvoorbeeld blogartikelen of kom met leuke acties die mensen willen delen. Het is voor de linkpopulariteit bevorderlijk om gelinkt te worden van andere kwalitatieve content in de vorm van nieuws, blogs of vlogs.

Meten linkpopulariteit

Als je benieuwd ben naar jouw linkpopulariteit, raden wij je aan om een kijkje te nemen bij MOZ.