Spamdexing

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Spamdexing, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Spamdexing staat ook bekend als zoekmachine spam. Spamdexing is het manipuleren van de zoekresultaten in zoekmachines. Een andere benaming voor het bewust manipuleren van zoekmachines noemen we ook wel ‘Black Hat SEO’. Spamdexing is verboden en bevat een aantal onethische SEO technieken.

Wat is spamdexing?

Spam is onderdeel van spamdexing. Spam kan omschreven worden als het meermalig krijgen van ongewenste reclameboodschappen. Het vaak ontvangen van ongewenste reclame-uitingen vindt ook plaats binnen SEO. Dit noemen we Spamdexing.

Spamdexing is dus een begrip wat aanduidt dat de zoekmachines doelbewust worden gemanipuleerd tijdens het indexeren. Een manier om dit te doen is doormiddel van linkfarms. Linkfarms een techniek van linkbuilding waarin een netwerk van websites naar elkaar verwijzen. Een andere manier om te spammen met spamdexing is door zinnen te herhalen.

Wat te doen tegen spamdexing?

Zoekmachines als Google en Bing doen al jaren hun best om black hat SEO te verminderen, ook spamdexing is hierin een hardnekkig probleem. Zoekmachines gebruiken verschillende algoritmes die ze dagelijks update.

Jij zelf als gebruiker kunt vrij weinig doen. Probeer deze pagina’s te vermijden en geef ze zo weinig mogelijk tijd! Let op de volgende zaken:

SEO vriendentip

“Spamdexing is gevaarlijk om te doen, zoekmachines delen straffen uit en je website kan zelfs onzichtbaar worden.”