Woocommerce

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Woocommerce, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

WooCommerce is een gratis e-commerce software te gebruiken op WordPress. De plug-in maakt het makkelijk om producten en diensten online te verkopen. In de loop der jaren is WooCommerce uitgegroeid tot het meest populaire e-commerce platform in de wereld, gebruikt door miljoenen kleine en grote bedrijven (online winkels).

WooCommerce, wat is het?

WooCommerce is ontwikkeld als een plug-in van WordPress, het meest populaire Content Management Systeem (CMS) op de markt. Hiermee kunnen gebruikers een e-commerce website bouwen vanaf nul of winkelwagen functionaliteit toevoegen aan een bestaande website.

WooCommerce is gratis te downloaden en te gebruiken, dit komt doordat het een zogenoemde open-source software is. Echter is het wel zo dat je naast WooCommerce nog steeds een domeinnaam en web hosting service nodig hebt om je website op te zetten, wat wel geld kost.

De voordelen van WooCommerce

Aangezien WooCommerce open source is, is het niet alleen 100% gratis, maar krijg je ook volledige vrijheid en controle over je e-commerce website. Er zijn duizenden prachtige WooCommerce ontwerpen en sjablonen waaruit je kunt kiezen om jouw online winkel te beginnen. Elk van hen wordt geleverd met eenvoudig te gebruiken aanpassingsmogelijkheden en velen van hen zijn gratis beschikbaar.

De flexibiliteit

Een van de belangrijkste redenen waarom ondernemers houden van WooCommerce is de flexibiliteit. Je kunt extra functies toevoegen aan WooCommerce door gebruik te maken van verschillende WooCommerce plug-ins (ook bekend als add-ons).

Er zijn letterlijk duizenden WooCommerce specifieke plug-ins die je kunt gebruiken om de functionaliteit uit te breiden met functies zoals boeken, abonnementen, verzendplatform integraties, het innen van omzetbelasting, enz.

Online betalingen

Het accepteren van online betalingen is voor veel gebruikers ook een groot obstakel. Voor die gebruikers is het belangrijkste voordeel van het gebruik van WooCommerce dat het probleemloos integreert met tientallen betaaldiensten en gateways.

Standaard ondersteunt het PayPal en Stripe. Je kunt gebruik maken van tientallen andere payment providers door middel van de plug-ins, op die manier kun je ook het in Nederland wel bekende Mollie integreren.